The primary debate about ethics training programs is whether ________.

*
*

*
Test Bank
*
*
Chap 1-18
*

Management, 12e (Robbins/Coulter)

Chapter 5 Managing Social Responsibility and Ethics

1) According to the classical see of social duty, management's just social responsibility is to maximize earnings.

You watching: The primary debate about ethics training programs is whether ________.

Answer: TRUE

Page Ref: 130

Learning Outcome: Describe the functions of managers and the skills they should succeed within an organization; Discuss the duty of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

2) The most outspoken advocate of the classic see of organizational social responsibility is Milton Friedguy.

Answer: TRUE

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the role of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

3) According to the sociofinancial watch, managers' social obligations go past making earnings to include protecting and also enhancing society's welfare.

Answer: TRUE

Page Ref: 131

Learning Outcome: Describe the roles of supervisors and also the abilities they need to succeed within an organization; Discuss the duty of values and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

4) When a firm engperiods in social actions bereason of its duty to satisfy specific financial and legal obligations, it is sassist to be socially responsive.

Answer: FALSE

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

5) One debate against businesses championing social responsibility problems is that businesses currently have actually too a lot power.

Answer: TRUE

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

6) Possession of resources is an dispute for social responsibility.

Answer: TRUE

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the duty of values and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

7) The legal strategy to going green is also recognized as the dark green strategy.

Answer: FALSE

Page Ref: 134

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the duty of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

8) An company is shelp to adopt the market approach to going green as soon as it responds to the environmental requirements made by its stakeholders.

Answer: FALSE

Page Ref: 134

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the role of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

9) The activist strategy to going green is as soon as an company looks for ways to safeguard the earth's organic resources.

Answer: TRUE

Page Ref: 134-135

Learning Outcome: Describe the components of the monitoring environment; Discuss the duty of principles and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

10) In the prestandard stage of moral development, people make a clear effort to define moral principles apart from the authority of the teams to which they belengthy or of society in general.

Answer: FALSE

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the role of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

11) At the standard level of moral advancement, ethical decisions count on preserving intended requirements and also living as much as the expectations of others.

Answer: TRUE

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the function of principles and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

12) At the principled level of ethical breakthrough, an individual values the civil liberties of others and also upholds absolute worths and also civil liberties regardless of the majority's opinion.

Answer: TRUE

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

13) The term "values" describes the principles and beliefs that define what is right and wrong behavior.

Answer: FALSE

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

14) People through an inner locus of regulate believe that what happens to them is due to luck or chance.

Answer: FALSE

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

15) An organization's structural architecture, its purposes, performance appraisal devices, and also reward alplace steps influence the ethical choices of employees.

Answer: TRUE

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social duty in management; Discuss factors affecting organizational framework decisions

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

16) When employees are evaluated only on outcomes, they may be pressured to execute whatever is vital to look good on the outcomes, and not be came to through how they gained those results.

Answer: TRUE

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

17) The Global Compact is a file produced by the United Nations outlining values for doing company around the world in the areas of human rights, labor, the atmosphere, and also anticorruption.

Answer: TRUE

Page Ref: 140

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social duty in management; Identify the basic concepts and also concerns of global service and also management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

18) The Organization for Economic Co-Operation and Development emerged an international code of principles.

Answer: FALSE

Page Ref: 142

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social duty in management; Identify the fundamental concepts and problems of global business and management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

19) Employees that raise moral involves or issues to others inside or external the company are referred to as social activists.

Answer: FALSE

Page Ref: 147

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

20) Under the Sarbanes-Oxley Act, whistle-blowers in the United States who report suspected corporate violations of regulations currently have actually wide protection from reprisals and retaliation.

Answer: TRUE

Page Ref: 147

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

21) Social responsibility is the responsibility of a service to fulfill its ________.

A) social and technical responsibilities

B) economic and also social responsibilities

C) technological and economic responsibilities

D) economic and also legal responsibilities

Answer: D

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

22) The ________ watch of social responsibility holds that management's only social duty is to maximize profits.

A) socioeconomic

B) classical

C) contemporary

D) sociolegal

Answer: B

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

23) The most outspoken advocate of the timeless check out of social responsibility is economist and Nobel laureate ________.

A) George Stigler

B) Arthur F. Burns

C) Homer Jones

D) Milton Friedman

Answer: D

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

24) Under the concept of social duty, the organization does what is forced by the ________.

A) society

B) stakeholders

C) environment

D) law

Answer: D

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

25) The ________ see is that management's social responsibility goes beyond making profits to include protecting and enhancing society's welfare.

A) sociotechnical

B) socioeconomic

C) sociolegal

D) sociopolitical

Answer: B

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the function of principles and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

26) When a firm advertises that it only provides recycled paper products it is ________.

A) meeting its social obligation

B) meeting its social screening requirements

C) being socially responsive

D) adopting green management

Answer: C

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Application

27) A UNITED STATE company that gives on-sarkariresultonline.infosite childtreatment facilities for employees is ________.

A) being socially responsive

B) fulfilling its social obligations

C) adopting social screening

D) practicing green management

Answer: A

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the role of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Application

28) ________ is characterized as a company firm's intention, past its legal and also financial responsibilities, to execute the ideal points and act in means that are excellent for culture.

A) Social obligation

B) Social responsibility

C) Social screening

D) Values-based management

Answer: B

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

29) The element that differentiates social responsibility from other equivalent ideas is that it adds a(n) ________.

A) moral imperative

B) legal imperative

C) political imperative

D) technological imperative

Answer: A

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and also social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

30) In the USA a agency that meets federal contamination regulate standards and also does not discriminate in hiring, promovement, and also pay is mostly meeting its ________.

A) social screening requirements

B) green management requirements

C) social obligation

D) social responsibility

Answer: C

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Application

31) Which of the complying with examples shows a socially responsible action by an organization?

A) Ford Motor Company type of came to be the first automaker to endorse a federal ban on sfinishing text messages while driving.

B) Apple has got rid of lead-lined glass monitors from its product line and also pioneered reduced-sized packaging that leverperiods recyclable products.

C) Fed Ex gave the Federal Emergency Management Agency (FEMA) through a radio antenna to put up communications in the prompt aftermath of Hurricane Katrina.

D) UPS has a company-wide plan that urges employees to volunteer during organic catastrophes and also various other crises.

Answer: B

Page Ref: 131-132

Learning Outcome: Discuss the function of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

32) According to the ________ dispute on social duty, businesses must be socially responsible bereason responsible actions are the best point to do.

A) public expectation

B) moral obligation

C) public image

D) long-run profit

Answer: B

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

33) The idea that business involvement deserve to aid settle tough social troubles is the ________ argument on social obligation.

A) public expectation

B) public image

C) better environment

D) possession of resources

Answer: C

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the duty of values and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

34) Which of the complying with debates on social obligation says that businesses should address social problems before they come to be significant and costly to correct?

A) superiority of avoidance over cures

B) possession of resources

C) accountability

D) skills

Answer: A

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

35) Which of the complying with disagreements on social responsibility states that a company is socially responsible just once it pursues its financial interests?

A) costs

B) violation of profit maximization

C) superiority of avoidance over cures

D) also a lot power

Answer: B

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

36) Which of the complying with arguments on social duty claims that pursuing social purposes harms a business's financial productivity?

A) image

B) dilution of purpose

C) costs

D) lack of skills

Answer: B

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

37) Which of the adhering to debates on social responsibility claims that tright here is no straight line of duty for social actions?

A) dilution of purpose

B) stockholder interest

C) also a lot power

D) absence of accountability

Answer: D

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

38) The process of applying social and also eco-friendly criteria to an investment decision is known as ________.

A) green management

B) value-based management

C) community investing

D) social screening

Answer: D

Page Ref: 133

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

39) Managers that consider the affect of their organization on the natural atmosphere are sassist to be practicing ________.

A) value-based management

B) ethics-based management

C) conventional management

D) green management

Answer: D

Page Ref: 134

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

40) In which of the complying with philosophies of going green does the company exhilittle bit the least ecological sensitivity?

A) light green approach

B) deep green approach

C) industry approach

D) stakeholder approach

Answer: A

Page Ref: 134

Learning Outcome: Discuss the function of values and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

41) In the ________ technique of going green, organizations respond to the environmental choices of customers.

A) legal

B) market

C) stakeholder

D) activist

Answer: B

Page Ref: 134

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

42) In the ________ strategy of going green, an company functions to fulfill the eco-friendly demands

of its employees, carriers, or area.

A) deep green

B) light green

C) market

D) stakeholder

Answer: D

Page Ref: 134

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and also social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

43) Tright here are four ideologies that institutions deserve to take in order to go green. Which of the adhering to is NOT a component of those approaches?

A) legal approach

B) sector approach

C) stakeholder approach

D) operations approach

Answer: D

Page Ref: 134-135

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

44) Which of the adhering to viewpoints of going green reflects the highest degree of environmental sensitivity and also is also a great illustration of the social obligation of the organization?

A) legal approach

B) market approach

C) stakeholder approach

D) activist approach

Answer: D

Page Ref: 135

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

45) Many type of providers around the globe voluntarily report their efforts in fostering ecological sustaincapability making use of the guidelines developed by the ________.

A) United Nations

B) Environpsychological Protection Agency

C) Global Reporting Initiative

D) Organization for Economic Co-operation and Development

Answer: C

Page Ref: 135

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social responsibility in management; Identify the fundamental principles and issues of international company and management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

46) Which of the adhering to ISO requirements is related to top quality management?

A) ISO 9000

B) ISO 14000

C) ISO 8000

D) ISO 15000

Answer: A

Page Ref: 135-136

Learning Outcome: Discuss the function of principles and also social responsibility in management; Identify the fundamental ideas and also problems of international company and also management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

47) Which of the following ISO criteria is related to eco-friendly management?

A) ISO 7000

B) ISO 14000

C) ISO 16000

D) ISO 8000

Answer: B

Page Ref: 135-136

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social obligation in management; Identify the basic principles and also issues of global business and also management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

48) One method to evaluate a company's green actions is to usage the ________ list of the a lot of sustainable corporations in the civilization.

A) Global 100

B) Global 90

C) Global 80

D) Global 70

Answer: A

Page Ref: 136

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and social obligation in management; Identify the basic principles and also problems of global organization and also management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

49) To be named on the Global 100 list, which is announced each year at the ________, a company hregarding display a premium capacity to properly manage eco-friendly and social determinants.

A) Global Reporting Council

B) World Economic Forum

C) United Nations Economic and Social Council

D) World Social Forum

Answer: B

Page Ref: 136

Learning Outcome: Discuss the duty of values and social responsibility in management; Identify the standard ideas and concerns of global service and management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 2

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

50) ________ identified as the values and also beliefs that define best and wrong decisions and habits.

A) Whistle-blowing is

B) Entrepreneuring is

C) Ethics is

D) Values are

Answer: C

Page Ref: 136

Learning Outcome: Discuss the function of values and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

51) At the ________ level of moral advancement, a person's alternative in between ideal or wrong is based on individual consequences from external resources, such as physical punishment, reward, or exchange of favors.

A) preconventional

B) conventional

C) principled

D) elevated

Answer: A

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

52) At the ________ level of moral advance, moral decisions depend on preserving supposed requirements and living up to the expectations of others.

A) principled

B) conventional

C) conscientious

D) preconventional

Answer: B

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

53) At the ________ level of ethical advance, individuals specify moral values acomponent from the authority of the groups to which they belengthy or society in general.

A) conventional

B) established

C) principled

D) preconventional

Answer: C

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

54) In which of the stperiods of moral advance perform individuals stick to rules to avoid physical punishment and follow rules only when doing so is in their immediate interest?

A) traditional stage

B) principled stage

C) elevated stage

D) pretypical stage

Answer: D

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the function of principles and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

55) In which of the complying with stages of moral advance perform individuals live approximately what is expected by people close to them and preserve typical order by fulfilling obligations to which they have agreed?

A) conscientious stage

B) standard stage

C) principled stage

D) preconventional stage

Answer: B

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

56) In which of the complying with stperiods of ethical development execute individuals worth rights of others and also upholding absolute worths and also rights regardless of the majority's opinion?

A) pretraditional stage

B) typical stage

C) principled stage

D) establiburned stage

Answer: C

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

57) ________ reexisting standard convictions about what is appropriate and wrong.

A) Dogmas

B) Values

C) Cultures

D) Beliefs

Answer: B

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the role of values and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

58) John Doe is employed with the IT department in Abel and Associates, that provides financial consultancy solutions to several well-off investors. He is approached by a shady investor that supplies attractive incentives for stealing some sensitive information regarding the investment patterns of among the clients of the agency. Which of the adhering to statements ideal mirrors John's thoughts if he is at the pretraditional level of moral development?

A) If I do go via via the act, I will certainly be letting down my manager and also coworkers badly.

B) My job is to defend the information that this agency deals in and I should not violate my duties.

C) I am liable to be criminally prosecuted for my involvement in stealing the indevelopment.

D) Going with via this act would be extremely unfair not just to the client, but additionally to my employers.

Answer: C

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

59) John Doe is employed via the IT department in Abel and Associates, that provides financial consultancy services to a number of affluent investors. He is approached by a shady investor who provides attrenergetic incentives for stealing some sensitive indevelopment regarding the investment fads of one of the clients of the company. Which of the adhering to statements ideal shows John's thoughts if he is at the principled level of ethical development?

A) My project is to safeguard the information that this agency deals in and I need to not be violating my duties.

B) By stealing from one more perboy, I will certainly be in violation of the ethical standards I've concerned mean of myself.

C) If my involvement is detected, my friends and household would certainly be humiliated by my actions.

D) If I am convicted for this crime, I will certainly surely be imprisoned and will most likely never before be employed everywhere else.

Answer: B

Page Ref: 137

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

60) ________ actions the stamina of a person's convictions.

A) Mdental development

B) Locus of control

C) Ego strength

D) Social desirability

Answer: C

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the function of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

61) ________ is the level to which people think they manage their own fate.

A) Ego strength

B) Locus of control

C) Social responsibility

D) Social obligation

Answer: B

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the role of values and also social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

62) What have the right to be said around a manager who believes that she operated tough and met the performance goals of her company despite unfavorable conditions?

A) She has an exterior locus of regulate.

B) She has actually a high ego toughness.

See more: What Happens If You Fail A Semester Of Math In High School ?

C) She has a low ego stamina.

D) She has actually an inner locus of control.

Answer: D

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of values and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Application

63) Which of the complying with organizations is best suited to promote moral habits in its employees?

A) An organization that has a reward and also punishment system that relies on specific goal outcomes.

B) An organization that has actually formal rules and regulations in area.

C) An organization that desires its employees to attain their objectives at any kind of price.

D) An organization that has actually a performance appraisal mechanism that concentrates solely on outcomes.

Answer: B

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the role of principles and social duty in management; Discuss factors affecting organizational framework decisions

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

64) Which of the following is true concerning the affect of organizational society on honest behavior?

A) An company with low problem tolerance encourages ethical actions.

B) An company via solid culture encourages high honest criteria.

C) An business society that is high in conflict tolerance encourages unhonest actions.

D) An business culture that is high in regulate urges unethical habits.

Answer: B

Page Ref: 138

Learning Outcome: Exsimple the influences of organizational culture; Discuss the duty of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

65) A student who never considers breaking right into an instructor's office to steal an audit exam didn't think twice around asking a frifinish who took the exact same course from the exact same instructor last semester what inquiries were on the exam. What does this example illustrate?

A) This instance illustprices the principle of worry intensity.

B) The student associated has actually an internal locus of control.

C) The student involved has a strong ego strength.

D) This example illustprices the principle of value-based management.

Answer: A

Page Ref: 139

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

66) Which of the following is NOT among the 6 determinants that are relevant in deciding issue intensity?

A) consensus of wrong

B) exploration of the act

C) probcapacity of harm

D) immediacy of consequences

Answer: B

Page Ref: 139

Learning Outcome: Discuss the duty of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

67) The Foregime Corrupt Practices Act makes it illegal for U.S. firms to ________.

A) make any cash payment for deferential treatment in a international transaction

B) make any payment over 5 percent of full expense toward bureaucratic overhead in foreign transactions

C) knowingly corrupt a international official

D) knowingly pay a international clerical or ministerial employee in exreadjust for service

Answer: C

Page Ref: 140

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social duty in management; Identify the standard ideas and worries of global service and management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

68) ________ is a document created by the United Nations outlining values for doing company around the world in the areas of huguy civil liberties, labor, the setting, and anticorruption.

A) The Global Reporting Initiative

B) The Global Compact

C) The Global Convention

D) The Global Ethics

Answer: B

Page Ref: 140

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and social responsibility in management; Identify the basic concepts and issues of worldwide business and management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

69) Freedom of association and the effective acknowledgment of the right to cumulative bargetting are the Global Compact values in the location of ________.

A) anti-corruption

B) humale rights

C) labor standards

D) the environment

Answer: C

Page Ref: 141

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and also social duty in management; Identify the fundamental principles and worries of international service and management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

70) The concept that businesses need to get rid of discrimination in respect to employment and occupation is a Global Compact principle in the location of ________.

A) anticorruption

B) huguy rights

C) environment

D) labor standards

Answer: D

Page Ref: 141

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social responsibility in management; Identify the basic principles and also issues of international organization and management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

71) The centerpiece of the ________ efforts is the Anti-Bribery Convention that was the first global instrument to combat corruption in cross-border service deals.

A) Organization for Economic Co-operation and also Development's

B) Institute of Global Ethics'

C) Ethics and also Compliance Officer Association's

D) United Nations'

Answer: A

Page Ref: 142

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social duty in management; Identify the fundamental principles and concerns of worldwide organization and management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Dynamics of the Global Economy

Ch. Objective: 3

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

72) A ________ is a formal statement of an organization's primary values and the ethical rules it expects its employees to follow.

A) mission statement

B) code of purpose

C) code of ethics

D) vision statement

Answer: C

Page Ref: 142

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 4

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

73) The main debate around principles training programs is whether ________.

A) values have the right to be taught

B) ethics causes misconduct

C) the programs cover misconduct outside the workplace

D) the programs give unethical people even more ammunition

Answer: A

Page Ref: 145

Learning Outcome: Discuss the function of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 4

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

74) Which of the complying with is NOT a means for monitoring to reduce unmoral behavior?

A) pick people through high ethical standards

B) establish codes of conduct

C) provide values training

D) monitor employee telephone calls

Answer: D

Page Ref: 142-145

Learning Outcome: Describe the functions of managers and the skills they should succeed within an organization; Discuss the duty of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 4

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

75) Employees that raise ethical pertains to or issues in an organization are well-known as ________.

A) employee-volunteers

B) whistle-blowers

C) entrepreneurs

D) philanthropist

Answer: B

Page Ref: 147

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

76) The ________ Act offers some legal defense to whistle-blowers. It has actually a provision wherein any manager that retaliates versus an employee for reporting violations deals with a stiff penalty of a 10-year jail sentence.

A) Sarbanes-Oxley

B) Glass-Steagall

C) Taft-Hartley

D) Landrum-Griffin

Answer: A

Page Ref: 147

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

77) A ________ is an individual or company who looks for out methods to enhance society by making use of helpful, innovative, and also sustainable viewpoints.

A) delator

B) social entrepreneur

C) philanthropist

D) whistle-blower

Answer: B

Page Ref: 147

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Conceptual

78) If Google asks twenty-5 members of its executive team to spend a complete day at their yearly team-building retreat structure a residence in Las Vegas through Habitat for Humanity, the executives would certainly be engaging in employee ________.

A) volunteering efforts

B) entrepreneuring efforts

C) whistle-blowing efforts

D) administrating efforts

Answer: A

Page Ref: 148

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 5

Difficulty: Easy

Classification: Application

Two Opposing Views of Social Responsibility (Scenario)

The board of directors of Acme Generating Corporation is meeting to take into consideration the building and construction of a brand-new electricity generation facility somewbelow along the Muspetan River basin. The city of Muspetan has a high Air Pollution Index and the boosting amount of garbage is adding to the city's woes. Director Appleton would like the facility to be a coal-burning plant situated in a remote area because the expense affiliated is moderate. Director Witworth wants a nuclear plant bereason this will certainly not include to the city's currently major air pollution problem, while taking treatment of its power demands. Director Jossleguy desires a plant that provides combustible fuels gathered from the city's garbage. He desires the plant to be located close to the downtown government area so that the heavy steam can be supplied for heating the federal government buildings after it has actually passed with the generating turbines.

79) Director Appleton is adhering to which of the social duty views?

A) legal view

B) stakeholder view

C) timeless view

D) sociofinancial view

Answer: C

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the role of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

80) Director Witworth is adhering to which of the social duty views?

A) industry view

B) activist view

C) classical view

D) socioeconomic watch

Answer: D

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

81) Director Jossleman is being mostly ________.

A) socially guarded

B) socially focused

C) socially obligated

D) socially responsive

Answer: D

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

An Academic Concern (Scenario)

As a university student your institution's social principles and practices reflect on you as a stakeholder in the organization. Therefore, it is your ideal to question exactly how some of these methods must be evaluated in relation to the social issues that the institution is addressing.

82) If your university was paying minimum wage when essential and also applying the minimum legal requirements to its employees' job-related setting, it would be said to have actually fulfilled its ________.

A) social obligation

B) social responsibility

C) social responsiveness

D) social expectation

Answer: A

Page Ref: 130

Learning Outcome: Discuss the function of ethics and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

83) If your university provides job-share programs, builds a day-care facility, and just uses recycled paper, it can be shelp to be ________.

A) fulfilling its social obligation

B) socially aware

C) socially responsive

D) socially photo conscious

Answer: C

Page Ref: 131

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Application

84) Your university has actually tried to promote the establishment of common worths so that all members will certainly understand also its ideas. The university has establiburned ________ management.

A) values-based

B) issue-based

C) leadership-based

D) goal-based

Answer: A

Page Ref: 139

Learning Outcome: Discuss the function of principles and social responsibility in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

The Environpsychological Study (Scenario)

You have actually just been tested by your supervisor to examine and also report your findings on approaches that organizations use as soon as dealing with the environment and also when pursuing the goal of going green. Your boss tells you to examine the four major viewpoints, differentiate among them, and also report to him in a week.

85) Under what approach do organizations exhilittle bit eco-friendly sensitivity, and also sindicate obey laws, rules and also regulations?

A) stakeholder approach

B) industry approach

C) legal approach

D) activist approach

Answer: C

Page Ref: 134

Learning Outcome: Describe the components of the monitoring environment; Discuss the function of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

86) What method encounters an organization responding to the environment bereason of the preferences of its customers?

A) stakeholder approach

B) sector approach

C) legal approach

D) activist approach

Answer: B

Page Ref: 134

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the duty of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

87) Under what strategy does the organization work-related to accomplish the eco-friendly demands of multiple groups of world consisting of employees, companies, or the community?

A) stakeholder approach

B) industry approach

C) legal approach

D) activist approach

Answer: A

Page Ref: 134

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the duty of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

88) Under what method is the company thrust to look for means to respect and also keep the earth and also its natural resources?

A) stakeholder approach

B) sector approach

C) legal approach

D) activist approach

Answer: D

Page Ref: 135

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the role of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

Summing Up Social Responsibility (Scenario)

Max Proffit, director of research study and also advancement for National Products Company type of, that is into creating hiking gears has learned that a brand-new product has actually been emerged in his department that shows up to make the ropes and slings even more durable. He has debated this advance via his 2 aides, Susie Merriweather and also Moe Gaines, and also Rush Onward, vice president of product advance. Susie has stated her opposition to the usage of the new product because its durability has not yet been tested and also has not been certified by the company's third-party testing laboratory. Moe says that the initial tests that their R&D department completed suggest minimal troubles through durability. Rush claims that in numerous meetings he has actually freshly attfinished, the agency president had actually repetitively emphasized the have to boost income per share. Rush tells Max that a decision hregarding be made within the week about the new material's use by the Company.

89) Moe Gaines's assistance of utilizing the brand-new uncertified material is an indication that he ________.

A) has actually a weak ego strength

B) supports social screening

C) is in favor of green management

D) is following the company's code of ethics

Answer: A

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of values and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

90) If Max resists his impulse to okay the usage of the uncertified material because of the require for boosted revenue per share he ________.

A) is a social entrepreneur

B) has a strong ego strength

C) is a whistle-blower

D) has an outside locus of control

Answer: B

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the role of ethics and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

91) Susie's opplace to the use of the brand-new uncertified product is an indication that she ________.

A) is a supporter of the classical check out of social responsibility

B) is interested in quitting her job

C) has an internal locus of control

D) has a weak ego strength

Answer: C

Page Ref: 138

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 3

Difficulty: Moderate

Classification: Application

Ethics Training (Scenario)

You are an employee of a really large firm, Behemoth Inc. Several employees routinely have lunch at a neighborhood restaurant wright here many drink alcoholic beverperiods before returning to occupational. In enhancement to this inproper behavior, several male coemployees speak to female employees "babes" and also easily use racial slurs. Tbelow have been many kind of complaints and also the firm has actually decided to usage these problems as honest training examples.

92) How have the right to supervisors determine the ethically questionable applicants even prior to they became part of the workforce?

A) by hiring friends that apply

B) by asking candidates to prove that they have the right to finish more job-related in much less time

C) by favoring candidays who come through a referral from existing employees

D) by asking the candidates to go with interviews, tests, and background checks

Answer: D

Page Ref: 142

Learning Outcome: Discuss the duty of ethics and also social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Analytic Skills

Ch. Objective: 4

Difficulty: Moderate

Classification: Application

93) The agency brings in aid from exterior to evaluate decisions and also administration techniques in relation to the organization's code of principles. These evaluations are dubbed ________.

A) social obligation mechanisms

B) social protective mechanisms

C) independent social audits

D) independent affect assessments

Answer: C

Page Ref: 145

Learning Outcome: Discuss the duty of principles and social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities

Ch. Objective: 4

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

94) Compare and contrast the ideas of social responsibility, social responsiveness, and social responsibility.

Answer: Social obligation occurs when a firm engperiods in social actions bereason of its obligation to fulfill its economic and also legal duties. The company does just what it is obligated to do and also nothing more. This concept shows the classic watch of social obligation that claims that management's only social obligation is to maximize profits. In contrast to social responsibility, but, both social responsiveness and also social responsibility reflect the socioeconomic check out. According to this view a manager's social duties go past making earnings to include protecting and boosting society's welfare. This view is based on the idea that corporations are not independent entities responsible just to stockholders, but have an responsibility to the larger society. Social responsiveness occurs as soon as a agency engeras in social actions in response to some renowned social require. Managers are guided by social standards and worths and make handy, market-oriented decisions around their actions. A socially responsible organization views points in different ways. It goes beyond what it is obligated to do or chooses to execute bereason of some famous social need and does what it deserve to to help improve culture bereason it is the right point to perform. Social responsibility is characterized as a business's intention, past its legal and economic duties, to carry out the appropriate things and act in ways that are good for culture. A socially responsible organization does what is ideal bereason it feels it has an ethical obligation to execute so.

Page Ref: 130-132

Learning Outcome: Discuss the function of principles and also social obligation in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Communication Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

95) List and talk about five disagreements in favor of business social duty and five arguments versus it.

Answer: Arguments in favor of business social responsibility include:

a. Public expectations - Public opinion currently supports businesses pursuing economic and social objectives.

b. Long-run profits - Socially responsible service providers tend to have actually more secure long-run earnings.

c. Ethical obligation - Businesses have to be socially responsible because responsible actions are the best thing to perform.

d. Public photo - Businesses can create a favorable public photo by pursuing social objectives.

e. Better atmosphere - Company involvement can aid deal with hard social problems.

f. Discouragement of even more governmental regulation - By ending up being socially responsible, businesses can mean much less federal government regulation.

g. Balance of duty and power - Businesses have a lot of power and also an equally large amount of duty is necessary to balance against that power.

h. Stockholder interests - Social responsibility will certainly enhance a business's stock price in the long run.

i. Possession of resources - Businesses have actually the sources to assistance public and charitable jobs that require assistance.

j. Superiority of prevention over cures - Businesses must attend to social difficulties before they end up being severe and also costly to correct.

Arguments versus service social obligation include:

a. Violation of profit maximization - Firm is being socially responsible only once it pursues its economic interests.

b. Dilution of purpose - Pursuing social objectives dilutes business's primary function of achieving financial efficiency.

c. Costs - Many type of social duty actions carry out not cover their costs and also someone must pay those expenses.

d. Too a lot power - Businesses have actually many power already and also if they seek social goals they will certainly have even more power.

e. Lack of abilities - Company leaders lack the vital skills to address social concerns.

f. Lack of accountcapacity - Tright here are no straight lines of accountability for social actions.

Page Ref: 132

Learning Outcome: Discuss the role of values and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and also Reasoning Abilities; Communication Abilities

Ch. Objective: 1

Difficulty: Difficult

Classification: Conceptual

96) Explain the 4 ideologies that establishments can take through respect to environmental worries and also going green.

Answer:

a. Legal approach - This strategy is also recognized as the light green method. Under this approach, institutions sindicate carry out what is compelled legally. They exhibit bit eco-friendly sensitivity. They obey regulations, rules, and also regulations without legal challenge. This approach illustprices social responsibility.

b. Market method - As an company becomes more sensitive to ecological concerns, it may adopt this method. Here, establishments respond to the ecological preferences of their customers. Whatever before customers demand in terms of environmentally-friendly commodities is what the organization offers. This technique illustprices social responsiveness.

c. Stakeholder approach - Here, the organization functions to meet the ecological requirements of multiple stakeholders such as employees, providers, or neighborhood. This technique also illustprices social responsiveness.

d. Activist method - If an organization pursues this technique, it looks for ways to safeguard the earth's natural sources. It is additionally well-known as the dark green approach. This approach shows the greatest degree of eco-friendly sensitivity and also illustprices social responsibility.

See more: Taking The Lead Lessons From A Life In Motion (Paperback), *Download In

Page Ref: 134-135

Learning Outcome: Describe the components of the management environment; Discuss the function of principles and social duty in management

AACSB: Ethical Understanding and Reasoning Abilities; Communication Abilities

Ch. Objective: 2

Difficulty: Moderate

Classification: Conceptual

97) Identify and also describe the three levels and also six steras of ethical development.

Answ